Pekebun katun Xinjiang naék nalika harga naék

news3

Saurang patani ngurus sawah kapas di Kashgar, wewengkon otonomi Xinjiang Uygur, dina 7 Juli. [Poto ku Wei Xiaohao/China Daily]

Paménta naék di daérah sanaos boikot Kulon
Nalika pepelakan kapas tumbuh di daérah kebon anu ageung milik koperasi di daérah otonom Xinjiang Uygur mimiti mekar bulan ieu, harga pepelakan terus naék.

Aya ogé ngaronjat kapercayaan diantara para pekebun di daérah sanaos boikot katun Xinjiang anu diprakarsai ku sababaraha nagara Kulon ngeunaan tuduhan tanaga kerja paksa.

Naékna harga sareng paningkatan paménta parantos ngaleungitkeun kasieun para pekebun di daérah sapertos Ouyang Deming, pupuhu Koperasi Peternak Kapas Demin di kabupaten Shaya, ngeunaan masa depan industri, anu mangrupikeun konci pikeun pangembangan Xinjiang.

Langkung ti 50 persén patani di daérah éta melak kapas, sareng langkung ti 70 persén di antarana mangrupikeun anggota kelompok étnis minoritas.

Cina mangrupikeun produser kapas panggedéna kadua di dunya sareng Xinjiang mangrupikeun produsén pabrik panggedéna di nagara éta.

Wewengkon ieu kasohor ku katun premium serat panjangna, anu populer di pasar domestik sareng global.Xinjiang ngahasilkeun 5.2 juta metrik ton katun salami usum 2020-21, ngitung 87 persén tina total produksi bangsa.


waktos pos: Nov-01-2021